Olot disposarà d’una nova sala polivalent al centre de la ciutat

Miércoles, 20 de Marzo de 2019

Olot disposarà d’una nova sala polivalent al centre de la ciutat

09 de Noviembre de 2010 01:40h

Finalment, Olot veurà feta realitat una de les demandes socials dels darrers anys per part d’entitats i societat civil: disposar d’un espai polivalent i sala de concerts

Nova sala polivalent d'Olot
Nova sala polivalent d'Olot

Más imágenes

Nova sala polivalent d'OlotNova sala polivalent d'Olot

OLOT.- La nova sala El Torín, que s’ubica al nou i singular edifici situat al Puig del Roser, popularment conegut com a Torín, obrirà les seves portes el proper divendres dia 12 de novembre.

Inauguració

Els actes d’inauguració començaran el divendres a les 8 del vespre amb els parlaments oficials i l’actuació del grup olotí Déu n’hi Duo.
A la nit, a dos quarts de dotze, tindrà lloc el concert de soul amb el nord-americà Jonah Smith, un dels millors grups de soul del moment, que pel fet d’estar de gira per Europa podrà actuar a la nova sala.

El dissabte dia 13, de les 10 a les 14h es podrà visitar la sala en un matí de portes obertes.

El mateix dissabte a les 23’30 de la nit, hi haurà un concert amb el grup jove olotí Ben Sukats i, tot seguit, amb el grup Lax’n Busto.

Finalment, el diumenge, a les 5 de la tarda, hi haurà un concert i un ball de festa amb el grup Empordà Fusió.

Tots els concerts d’aquests dies són gratuïts, però cal recollir la corresponent invitació al Núria o a Can Trincheria, donat que l’aforament serà limitat.

La Sala

La nova sala posarà la ciutat d’Olot en el mapa de ciutats amb programació musical pròpia. A més, la sala vindrà a complementar l’àmplia oferta cultural de la ciutat.

L’edifici, amb prop de 1.000 m2 de superfície construïda disposa de bar, camerinos, magatzems, serveis, escenari ampli i sala. Tindrà un aforament màxim de 729 persones, la qual cosa vol dir un aforament que fins ara no existia a la ciutat.

A més, la sala estarà equipada amb tots els serveis de megafonia, sonorització, il·luminació i projecció de darrera generació, de manera que la sala tingui el màxim de polivalència possible.

La voluntat de l’Ajuntament és que la sala sigui polivalent, universal i de qualitat. Per aquest motiu, disposarà d’una programació pròpia estable, que serà variada pel que fa als espectacles programats però també per als públics a qui van adreçats aquests espectacles. Igualment, tota aquesta programació pròpia, es complementarà amb l’oferta de les diverses entitats locals que hi vulguin organitzar actes diversos. Es primaran els espectacles i actuacions musicals en directe.

A partir del mes de desembre, la sala presentarà una programació estable.

L’emplaçament

La situació d’aquest nou i important equipament al centre de la ciutat, al capdamunt del Firal olotí, és precisament volguda. S’ha volgut revitalitzar el centre de la ciutat i, en especial, la zona del Firal, amb aquest nou equipament que hi portarà vida, activitat, cultura, diversió, etc.

L’edifici, s’emmarca en un conjunt de projectes de revitalització de la zona iniciats amb la construcció del nou aparcament subterrani al Firalet, els nous jutjats d’Olot, la recent remodelació del passeig del Firalet i, ara, amb l’obertura de la nova sala El Torín i la propera posada en marxa del nou Arxiu Comarcal, al costat de la nova sala. A més, sobre l’edifici, s’han construït dues noves places que també han de donar vida a un espai que fins ara era ocupat per vehicles.

El nom i el logotip

El nom de la nova sala, El Torín, s’ha escollit perquè és un nom que sona bé, que correspon a la forma popular per la qual es coneix aquesta zona de la ciutat i perquè precisament, aquesta denominació popular es trobava ja en vies de desaparició entre els més joves. Per aquest motiu s’ha volgut escollir aquest nom per tal que es perpetuï en el temps i en l’emplaçament que li correspon.

Pel que fa al logotip que identificarà la nova sala El Torín, obra del dissenyador olotí Joel Fernàndez, simbolitza les línies corbes i metàl·liques del mateix edifici, a la vegada que també s’inspira en els colors volcànics de les gredes que ocupen aquesta zona, a la falda del volcà del Montsacopa. Per aquest motiu s’ha jugat amb els colors de les gredes volcàniques.

Comentarios
blog comments powered by Disqus
Videos