El FITAG 2010 presenta la programació definitiva, el nou sistema d’entrades —venda i invitacions—, una producció pròpia i dues coproduccions

Sábado, 20 de Octubre de 2018

El FITAG 2010 presenta la programació definitiva, el nou sistema d’entrades —venda i invitacions—, una producció pròpia i dues coproduccions

10 de Agosto de 2010 19:57h

Presentació de la programació del FITAG 2010
Presentació de la programació del FITAG 2010

Más imágenes

Presentació de la programació del FITAG 2010

GIRONA.- El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) 2010, que organitza la Diputació de Girona, ha presentat avui la programació definitiva, el nou sistema d’entrades —venda a través del Telentrada i invitacions—, una producció pròpia i dues coproduccions que estrenarà en aquesta edició.

La presentació ha estat a càrrec del director del FITAG, Martí Peraferrer; el director de la Casa de Cultura, Pep Torner; el director de l’espectacle inaugural, Lluís Elias, el director de l’espectacle de celebració de les deu edicions del Festival, Ramon Perera; i la responsable de la nova area de venda i repartició d’entrades, Georgina Asin.

La producció pròpia del Festival es farà amb motiu de la celebració de la desena edició, per a la qual Ramon Perera ha escrit i dirigeix L’estació final, amb un guió original pensat per a l’ocasió. Rafael Vega serà el director musical d’aquest espectacle, amb composicions originals i arranjaments de temes coneguts. Sobre l’escenari, més de 40 actors fruit d’un càsting previ, provinents de diferents companyies teatrals amateurs gironines, acompanyats de l’Orquestra de Girona, el Cor de Cambra de la Diputació, el pianista i professor del Conservatori Claudio Suzin, músics de la Girona Jazz Project i el grup de pop Background Brothers. En total, més de 80 persones dalt de l’escenari.La primera de les dues coproduccions que estrenarà el FITAG serà l’espectacle inaugural amb l’obra Èdip rei o la culpa la té el meu pare, a càrrec de la companyia Ma Mare no Em Deixa, que posarà sobre l’escenari 25 actors sorgits d’un càsting i un workshop teatral previ de l’escola de teatre El Galliner.


La segona coproducció serà l’espectacle Como cuando soplan las velas, de la companyia Enclavados Teatro, d’Alacant.


Darrers canvis

En la programació definitiva no hi ha la companyia d’Iran, que ha estat substituïda per la companyia Al-jaleo, de Cadis, amb l’espectacle Las mujeres de Lorca.

Venda i invitacions


Per primera vegada hi haurà entrades de pagament a un preu simbòlic de 4 euros a la taquilla de la Casa de Cultura, i 3,70 euros als caixers de Telentrada de Caixa de Catalunya o per Internet. Els espectacles de pagament seran els que es facin al pati de la Casa de Cultura, al pati de les Magnòlies i al Centre Cultural La Mercè.En canvi, serà gratuïta la franja de tarda (sala La Planeta i Teatre Municipal), tot i que caldrà retirar les invitacions una hora abans de cada funció, excepte el dia de la inauguració, que s’haurà de fer dues hores abans. També seran gratuïts els escenaris de L’Alternatiu - El Galliner i el FITAG de Nits.


FITAG als Municipis

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona continua amb la voluntat de portar espectacles pel territori, de manera que hi haurà un poble més que s’incorpora a la Xarxa FITAG als Municipis per sumar-ne un total de vuit (Anglès, Blanes, Maçanet de la Selva, Palamós, Fornells de la Selva, Lloret de Mar, Llagostera i Hostalric).

Activitats paral·leles

FITAG-art: Convidem un dels millors grafiters de la ciutat perquè comparteixi la seva obra amb nosaltres. A la sala d’exposicions de la Casa de Cultura hi haurà un gran mural fet per en Miquel Mombiela.


Concert festiu-musical al pati de la Casa de Cultura amb la música dels joves Stukat del Bolet. Obert a tothom.

Cursos de teatre: Masterclass de Commedia dell’Arte, a càrrec de Dania Caroli i Luca Gatta. Dies 25, 26 i 27, de les 11 h a les 14 h.Aquestes dues propostes pedagògiques estan obertes a tothom amb un mínim d’experiència teatral. Places limitades. Les persones que hi estigueu interessades heu d’enviar un correu electrònic a fiat@ddgi.cat.Oberta la llista d’inscripció per a totes aquelles persones que vulguin mostrar alguna cosa dalt de l’escenari del FITAG de Nits (del 25 al 28, a partir de les 00.30 h i fins a les 3 h). Teatre, música, dansa, màgia, monòlegs... Tot allò que sigui de petit format i de 15 minuts com a màxim. Heu de presentar les peticions d’actuació per correu electrònic a fitagdenits@ddgi.cat.

Comentarios
blog comments powered by Disqus
Videos