Homenatge a l’Escala Ciutat Pubilla durant l’Aplec d’Olot

Viernes, 22 de Marzo de 2019

Homenatge a l’Escala Ciutat Pubilla durant l’Aplec d’Olot

13 de Julio de 2010 17:33h


Más imágenes

L'ESCALA.- El passat cap de setmana es va celebrar la 48a edició de l'Aplec de la Sardana a Olot, dedicat a la memòria del músic i compositor Joan Hernández i Baiges (1911-1988), autor de la sardana Olot, Ciutat Pubilla. Olot va obtenir aquesta proclamació l’any 1968. Aquest any l'Agrupació Sardanista d'Olot i el consistori de la capital de la Garrotxa van fer un tribut a l'Escala com a població que ostenta el títol de Ciutat Pubilla de la Sardana 2010, el 50è de la història d'aquest guardó.
Assistiren a l'acte una comitiva representant del pubillatge escalenc, encapçalada pel president de la Comissió Organitzadora i president de l'Agrupació Sardanista Avi Xaxu, Jordi Gallegos, junt als Sardanistes de Mèrit veterans, Joana Pérez i Carles Pous, i dos membres de la comissió i entitat sardanista escalenca. Aquests representants participaren en el dinar de germanor de 300 persones que s'organitzà al Parc Nou d'Olot.
Al capvespre va tenir lloc l'homenatge entre entitats sardanistes i autoritats de la vila garrotxina. Després d’una parlaments es va una placa de record de l'homenatge i tribut a l’Escala Ciutat Pubilla de la Sardana 2010. El Sardanista de Mèrit Carles Pous manifestava: "encoratjo a tothom a ballar sardanes i, sobretot, al jovent, que no saben el que es perden. A mi, us ho dic de veritat, la sardana m'ha ajudat a viure i m'ha ajudat a ser allà on sóc".
Es va llegir un missatge de Lluís Albert, autor de la sardana del pubillatge escalenc que no va poder assistir a l’acte per temes de salut. Acabat l'acte, la cobla Ciutat de Girona interpretà, com a sardana de germanor, la composició L'Escala, Ciutat Pubilla, de Lluís Albert, una peça que fou ballada per uns 400 sardanistes, que formaren una única anella.

Comentarios
blog comments powered by Disqus
Videos