El karaoke de la campanya "Encomana el català" arriba a la Fira De Tot Cat
Menú principalabrir menu

El karaoke de la campanya "Encomana el català" arriba a la Fira De Tot Cat

03 de Junio de 2010 14:09h

Tornen les activitats de la campanya a tot el territori

GIRONA.- El karaoke de la campanya “Encomana el català” arriba a la fira mercat multisectorial De Tot Cat (aparador i punt de venda de productes i serveis que s’ofereixen en català d’arreu de l’àmbit lingüístic). Les persones que s’apropin al Palau Firal de Girona entre les 9 i les 13 h del matí i les 16 i les 18 h de la tarda del dia 4 de juny podran participar activament en un karaoke amb temes en català en què tindrà especial protagonisme el missatge de la campanya “Encomana el català”, impulsada per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Es tracta d’una activitat que pretén fer reflexionar sobre els usos lingüístics a la vegada que fa present la música en català. Es desenvolupa en tres fases. En la primera, els participants hauran de respondre unes preguntes sobre cultura general. En la segona, hauran de cantar algun tema de música en català. Finalment, l’equip guanyador rebrà un obsequi i tots els participants cantaran la cançó de la campanya “Encomana el català”.

“Encomana el català” és una campanya impulsada pel Govern de Catalunya destinada a promoure l’ús del català en aquells contextos o situacions en què se sol canviar de llengua innecessàriament. Aquest és un hàbit arrelat entre la població adulta i també entre la gent jove. L’objectiu general de la campanya “Encomana el català” és sensibilitzar la població perquè en les converses mantingui la llengua amb normalitat.

La campanya es va presentar a Barcelona el febrer de l’any passat. Centrada en un espot televisiu amb format de musical, s’ha caracteritzat per la promoció en entorns web 2.0. Durant el 2009 es van fer 23 activitats a tot el territori. Aquest 2010 hi ha programats 20 karaokes populars i 40 tallers de sensibilització adreçats a col·lectius específics. A les comarques gironines, el primer karaoke va tenir lloc el 26 d’abril a Blanes, amb una gran assistència d’alumnes d’instituts i del Consorci, i s’han organitzat tallers de sensibilitació a Girona, Salt, Roses i Figueres, adreçats a destinataris diversos (alumnes de cursos de català de la Universitat de Girona i del Consorci, interlocutors d’associacions d’immigrants, personal d’atenció al públic dels ajuntaments...). L’agenda completa de les activitats es pot consultar a la pàgina web de la campanya: http://www.gencat.cat/encomanaelcatala.

Comentarios

blog comments powered by Disqus

Videos


Noticias más comentadas

Powered by Disqus

Las noticias en tu email

diario digital